miercuri, 5 ianuarie 2011

Turta dulce

La multi ani! Fie ca 2011 sa fie un an al implinirilor, al viselor devenite realitate, al bucuriei de fi impreuna cu cei dragi!
A mai trecut un an... cu realizari mai mult sau mai putin importante, cu griji, cu emotii, cu planuri care uneori nu s-au concretizat, cu oameni care ne-au dezamagit, dar si cu persoane care ne-au fost alaturi, cu prieteni, cu familiile noastre, cu lacrimi, cu speranta, cu iubire... A fost un an complet, cu parti bune si parti rele, cu suisuri si coborasuri, care lasa in 2011 atatea de indeplinit si de realizat...

A fost si anul in care a luat nastere "Le bistro by Luka", intai un gand, o joaca, care treptat a inceput sa prinda contur, pentru a deveni mai apoi reala...un experiment, asa cum sunt toate lucrurile noi pe care le incercam... un pas, o treapta...un inceput...
Sarbatorile au trecut poate un pic prea repede, alaturi de familie si de oameni dragi noua, cu colinde si zambete si cu zapada, aducandu-mi aminte de vremea copilariei.

Mai sunt inca datoare cu cateva retete de sarbatori pe care le-am incercat in aceasta perioada. Una dintre ele este cea de turta dulce.
Aveti nevoie de urmatoarele ingredinete: 100 gr unt, 175 gr zahar, 3 linguri miere, 350 gr faina, 1/4 lingurita cuisoare macinate, o lingurita scortisoara, un praf de copt, un ou.
Se topesc pe foc untul, zaharul si mierea. Separat se amesteca faina cu mirodeniile, praful de copt si 1/2 lingurita de sare. Dupa ce s-a racit, se adauga la untul topit aproximativ o jumatate din cantitatea de faina cu mirodenii, se amesteca si apoi se aduaga si oul batut si restul de faina. va lua nastere un aluat mai moale care se imbraca in folie de plastic si se lasa la frigider o ora.
Se intinde o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime si se taie diferite forme: stelute, brazi etc.
E foarte gustoasa, aroma de scortisoara se imbina foarte bine cu cea a cuisoarelor si probabil ca noi o vom mai repeta in iarna asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu