marți, 3 august 2010

Dulceata de coaja de harbuz

Saptamana trecuta rasfoiam cartea de bucate a lui Radu Anton Roman si printre fripturi, colaci si covrigi, am dat peste reteta "dulcetii de coaja de harbuz" (in traducere dulceata de coaja de pepene rosu). Si avand in vedere ca de astfel de ingrediente nu duc lipsa in aceasta perioada, am trecut la fapte.
Am strans un kg de coaja de pepene pe care am curatat-o frumos si am taiat-o cubulete, si pe care am pus-o la fiert intr-un litru si jumatate de apa pana ce s-a inmuiat. Apoi am scos cubuletele si in sucul ramas am adaugat un kg de zahar, fierband pana ce s-a ingrosat ca un sirop. Am pus dupa aceea din nou cubuletele de pepene in cratita si am fiert pana ce s-a mai ingrosat un pic. Spre final am adaugat 2 linguri de suc de lamaie si am mai lasat la fiert cateva clocote.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu