sâmbătă, 7 august 2010

Tarta cu piersici

Tartele sunt deserturile mele preferate, astfel incat m-am gandit sa recidivez cu una de sezon: tarta cu piersici.
Am folosit acelasi aluat ca cel de la tarta cu migdale, dar in cantitate dubla: 280gr de faina, 2 linguri de zahar, 130gr de unt taiat in bucatele mici, 2 linguri de apa rece si un zahar vanilat. Am amestecat faina cu zaharul si apoi cu untul.
Dupa ce am obtinut un amestec relativ omogen, am adaugat apa pentru a lega aluatul. L-am pus apoi in folie de plastic si l-am lasat la frigider vreo 2 ore, dupa care l-am scos, l-am intins in forma de tarta (cu mainile) si l-am pus din nou la frigider. Dupa ce am considerat ca s-a racit bine (45 min-1 ora), l-am pus la cuptor.
Intre timp am taiat cateva piersici felii. Dupa vreo 20 min am scos tarta de la cuptor, am presarat zahar, am pus feliile de piersica peste ea, am presarat din nou zahar si am lasat-o la cuptor aproximativ 45 min.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu