miercuri, 29 decembrie 2010

Sos de usturoi pentru fripturile porcesti


Imi plac sarbatorile! De fapt cui nu-i plac?! Program de voie... mancare...somn... Iar pentru mine sarbatorile (mai ales Craciunul) inseamna si gratarul de porc facut de mama. Numai ca dupa cateva zile simti ca lipseste ceva. Asa ca l-am combinat cu cartofi la cuptor si un sos de usturoi.
Asa ca se ia un catel de usturoi (noi intotdeauna exageram un pic cand vine vorba de usturoi) care se curata si se taie marunt. Se pune peste un pic de sare si se piseaza in mojarul nou-nout si foarte dragut primit de la mama de Craciun (daca nu aveti trebuie sa cereti si voi unul, ca numai asa iese reteta corect). Se stoarce jumatate de lamaie si se adauga jumatate de lingurita de busuioc uscat. Se lasa un pic (sa se hidrateze busuiocul) si apoi se adauga 3 linguri de smantana.
La cererea speciala a ajutorului de bucatar astazi repetam experienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu