luni, 27 decembrie 2010

Briose cu banane si arahide


Anul acesta cadourile de Craciun au fost homemade, marca "Le bistro by Luka": arancello, florentine cu migdale, turta dulce si briose cu banane si arahide. Despre acestea din urma va voi povesti in continuare.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt: 2 banane, 140 gr faina, o lingurita praf de copt, un varf de sare, 4 linguri cacao, 2 oua, 100 gr zahar, 100 gr unt topit, un zahar vanilat, 30 gr arahide taiate marunt.
Se amesteca faina cu praful de copt, arahidele si cele 4 linguri de cacao. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi untul topit, zaharul vanilat si bananele pasirate, iar la sfarsit faina. Se bat albusurile spuma si se adauga apoi putin cate putin la compozitie.
Se toarna in forme si se lasa in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Pentru a fi mai interesante le-am pus in cutii de conserve.


Trebuie specificat ca de data aceasta nu am muncit singura, ci a fost o coproductie: Luka si jumatatea ei (care promite, intr-adevar - a pasirat bananele foarte bine).
Altceva? Dupa cum vedeti in poza de mai sus, de data aceasta am avut un Craciun cu zapada. Nu m-am pregatit degeaba anul acesta.


3 comentarii:

  1. Arata foarte bine cadourile astea. Banuiesc ca si gustul a fost pe masura. Oricum sunt sigur ca secretul sta in pasarea bananelor :).

    Ce este in cutiile de carton (maro si albastra in pozele de mai sus). Si de la ce sunt cutiile?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de aprecieri. In cutiile de carton (facute de mine) sunt turta dulce si florentinele.

    RăspundețiȘtergere