miercuri, 4 ianuarie 2012

Peste la cuptor

Nu sunt o mare iubitoare de peste (prea multa munca din cauza oaselor :)), dar de cand m-am asezat la casa mea am descoperit ca fileul de peste nu are oase si se gateste foarte usor.
Deci, daca nu aveti prea mult timp la dispozitie, luati 4-5 catei de usturoi (eu voi lua mai multi, bineinteles), o mana de masline, o lamaie si inca o jumatate, patrunjel si 4-5 fileuri de peste.
Scoateti samburii maslinelor (apasati-le pe un tocator cu fundul unui borcan sau al unei cani si veti vedea ce usor poate fi- asta in cazul in care nu le-ati cumparat fara samburi) si taiati-le. Faceti la fel si cu usturoiul si patrunjelul.
Puneti fileurile de peste intr-o tava sau vas de sticla uns cu putin ulei de masline, puneti vegetalele peste, stropiti cu zeama unei jumatati de lamaie si cu putin ulei de maslime. Pe margine asezati feliile unei lamai si dati la cuptor 20-25 de minute.
Et voila!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu