Nu am sa incerc sa ma motivez pentru absenta indelungata, dar pe viitor am sa incerc sa fiu mai harnica si ordonata si sa nu mai absentez atat de mult timp.
Am incercat reteta asta cu ceva timp in urma, adica acum aproape doua luni. Totul a inceput in momentul in care am vazut la Kaufland merisoare uscate, adica "cranberries". Bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a incerca ceva nou si am cumparat si eu. Apoi a trebuit sa caut o reteta si dupa ceva cautari am gasit una interesanta pe Smitten Kitchen (poza arata mult mai bine acolo, dar va asigur ca gustul a fost extraordinar si in cazul tartei mele).
Intre timp m-am apucat sa pregatesc umplutura. Asa ca am luat o punguta de merisoare deshidratate (aspectul tartei mele nu a fost atat de frumos pentru ca reteta originala era cu merisoare inghetate), 100 gr de fulgi de migdale, jumatate de pachet de unt, 300 ml smantana si 240 ml zahar tos.
Am topit intai untul cu smatana si apoi am caramelizat zaharul. Le-am amestecat si am adaugat merisoarele si migdalele. Am turnat amestecul peste aluatul de tarta si am mai lasat tava la cuptor inca aproape jumatate de ora (cred ca as fi putut sa-l las mai putin, fiindca s-a caramelizat un pic cam tare).
Daca vreti ca desertul sa fie complet, puteti sa-l serviti cu inghetata de vanilie. Oricum e foarte bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu