luni, 28 iunie 2010

Salata de fructe

Sambata am avut musafiri, astfel incat vineri a trebuit sa-mi pun mintea la contributie si sa ma gandesc la un desert: rapid, gustos si usor. Nu a trebuit sa ma gandesc prea mult si mi-a si venit ideea salvatoare: salata de fructe. L-am sunat pe ajutorul meu si i-am dat comanda sa ia niste fructe de la piata in acest scop. A prins ideea din zbor -diversitatea- si s-a descurcat de minune, cumparand cirese, visine, capsuni, mere, kiwi, portocale, pepene verde si banane.
Tot vineri seara, rasfoind o carte de-a lui Jamie Oliver, am descoperit o reteta de caramel cu susan. Asa ca sambata de dimineata am trecut la treaba. Am spalat fructele: o mana de cirese, una de visine si una de capsuni, un mar. Am curatat doua kiwi, o portocala, doua banane si un sfert de pepene galben. Am taiat fructele bucatele si am scos samburii de la cirese si visine. Am amestecat fructele si turnat peste ele cam un sfert de pahar de vin in care in seara precedenta am pus stafide (pana dimineata s-au umflat frumos, iar vinul a capatat o aroma deosebita).
Intr-o tigaie am topit 10 linguri de zahar, la care am adugat 100 gr de arahide taiate marunt. Cand zaharul a capatat o culoare brun inchis, l-am turnat pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei. Inainte sa se intareasca complet, l-am portionat cu cutitul.
Rezultatul a fost delicios.

In urma vizitei, pe balcon mi-au mai rasarit pe balcon o floare si in camera un ceas de perete, foarte "francais", numai bune "pour mon petit bistro". Nu pot sa spun decat "merci Karina" , sper ca ti-a placut la noi si ca ne mai vizitezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu