joi, 18 august 2011

Halva turceasca cu alune de padure si stafide


E o reteta care imi aduce aminte de copilarie si de bunica mea, asa ca saptamana trecuta am incercat-o si eu. Nu e deloc greu de facut si imbunatatita cu alune si/sau stafide are un gust deosebit.
Daca vreti sa o incercati aveti nevoie de: 2 linguri unt topit, 4 linguri faina, 2 pahare sirop de zahar, zahar vanilat, scortisoara, alune si stafide.
Intai de toate pregatiti siropul de apa si 200 gr de zahar pe care le lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul complet si amestecul capata o consistenta apropiata de cea a siropului. Prajiti faina in cele 2 linguri de unt, amestecand bine sa nu se arda. Dupa ce faina se rumeneste adaugati siropul si lasati sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand bine. Adaugati si alunele si stafidele, iar dupa ce amestecul a inceput sa se intareasca, puneti-l pe o farfurie cu lingurita si lasati sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu