sâmbătă, 21 mai 2011

Cartofi noi la cuptor


Au aparut cartofii noi de ceva vreme deja, asa incat pana la urma ne-am hotarat sa-i incercam si noi. Am luat cam jumatate de kilogram de cartofi, am indepartat un pic coaja prin "racaire"( in felul asta nici n-am indepartat-o complet, dar am reusit si sa fiu multumita ca i-am curatat cat de cat), i-am spalat si i-am pus sa fiarba un sfert de ora.
Intre timp am pus in mojar niste rozmarin si cimbru, am turnat peste un pic de ulei de masline si in final am obtinut un ulei aromat.
Dupa ce au fiert, am scurs cartofii si i-am lasat un pic sa se evapore apa de pe ei. I-am taiat apoi sferturi fiindca mi s-au parut un pic cam mari, i-am amestecat bine cu uleiul aromat (pastrand o lingurita din acesta), am adaugat niste masline si i-am pus intr-o tava de chec (asta am avut la indemana) tapetata cu hartie de copt. La lingurita de ulei pe care am pastrat-o am adaugat una de otet de vin alb si am stropit cartofii. I-am dat apoi la cuptor cam o ora.
Au iesit foarte buni, un pic crocanti la exterior si moi la interior si foarte aromati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu