joi, 14 aprilie 2011

Pizza vegetariana si ceai verde cu iasomie




Azi am descoperit o reteta minunata pentru blatul de pizza, pe care trebuie neaparat sa v-o imparatasesc. Si pe langa reteta de blat va recomand si topping-ul care a iesit extraordinar.
Asa ca inarmati-va cu 500 gr de faina, un pachetel de drojdie uscata (de 10 gr), o lingurita de zahar, 300 ml de apa calda, 6 linguri de ulei de masline si o lingurita de sare.
Amestecati intr-o cana drojdia cu zaharul si 4 linguri de apa calda, acoperiti-le si lasati-le cateva minute. In cazul meu drojdia s-a umflat si a facut spune si daca veti respecta instructiunile mele probabil ca asa va face si a voastra.
Am cernut faina intr-un castron mare si am pus in mijlocul ei drojdia, am amestecat putin si am adugat apoi uleiul, sarea si restul de apa. Am amestecat si am obtinut un aluat moale pe care l-am framantat apoi cam 15 minute.
L-am taiat apoi in cruce (este foarte important din cate am inteles pentru dospire) si l-am lasat la dospit o ora, intr-un loc cald si acoperit bine cu servete de bucatarie.
In acest rastimp si-a triplat volumul.

Intre timp am taiat 3 cepe si le-am calit un pic, am desfacut o cutie de ciuperci si le-am taiat, am taiat niste ardei copti si am scos samburii de la doua maini de masline. Am mai taiat marunt frunzele de la o ceapa verde (pentru aspect mai mult).
Am intins apoi aluatul (intr-o tava de cuptor si intr-una de tarta) si l-am lasat o jumatate de ora la foc mediu. Apoi l-am scos si am presarat peste el ingredientele mentionate mai sus, am turnat peste suc de rosii si am presarat niste oregano. Am mai lasat pizza la cuptor inca un sfert de ora, pana ce s-a copt bine aluatul.
Am savurat-o calda langa un ceai verde cu iasomie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu