duminică, 25 septembrie 2011

Crumble de fructe


Am gasit zilele trecute o reteta pe site-ul lui Jamie Oliver: "Best ever fruit crumble". Avand in vedere titlul, am zis ca e musai sa o incerc.
Asa ca am luat urmatoarele: 225 gr faina, 90 gr zahar, un varf de sare, 1 lingurita de ghimbir ras, 115 gr unt, pentru aluat si 100 gr zahar, 100 ml apa, 4 pere curatate, taiate in bucati, un mar curatat taiat in bucati, o lingurita de ghimbir ras si sucul si coaja de la o lamaie, pentru umplutura.
Am fiert apa cu zaharul, apoi am adaugat perele si le-am lasat cateva minute. La fianal am adaugat ghimbirul, coaja si zeama de lamaie si le-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am pregatit aluatul: am pus toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si le-am amestecat (nota bene: cel mai bine se amesteca cu mana in acest caz), obtinand un aluat sfaramicios.
Am pus fructele intr-o forma termorezistenta si le-am acoperit cu aluatul.
L-am lasat la cuptor aproximativ 45 de minute, pana ce a inceput sa sa rumeneasca putin si l-am servit cu smantana dulce pentru frisca.
Nu stiu daca este neaparat cea mai buna reteta pentru crumble. E foarte buna, dar noua ne place si cea cu fulgi de ovaz, care e mai crocanta. Ghimbirul ii da intr-adevar o aroma foarte placuta.
Dar o puteti incerca si compara si voi.

luni, 5 septembrie 2011

Placinta cu pere Chausson


Se apropie toamna cu pasi repezi si e perioada mea favorita din an... Sfarsit de august, inceput de septembrie, cand soarele straluceste molcom si se grabeste din ce in ce mai tare catre apus. Pentru majoritatea dintre noi insemna in copilarie sfarsitul vacantei, dar si inceputul scolii, cu rechizite noi si revederea colegilor. Acum inseamna sfarsitul concediilor (pentru cine a reusit sa plece anul asta). Noi nu am reusit sa plecam, dar am reusit in schimb sa fac o placinta cu pere tare buna :)))
Ca pentru orice placinta. avem nevoie de doua categorii de ingrediente: pentru aluat si pentru umplutura.


Pentru umplutura avem nevoie de aproximativ 750 gr pere, o lingurita de unt, zahar si scortisoara. Curatam perele, indepartam samburii, le taiem in sferturi si le inabusim in unt cu putin zahar si scortisoara. Eu am adaugat si un zahar vanilat pentru un plus de aroma.
Cat timp lasam sa se racesca perele, facem un aluat de unt din 200 gr faina, 125 gr de unt, 100 ml apa si un varf de sare. Amestecam faina cernuta cu untul taiat bucatele si adaugam apoi apa in care s-a dizolvat sarea. Amestecam repede cu mana fara a insista prea mult si il lasam 20 de minute la frigider sa se intareasca.

Impartim aluatul in jumatate si intindem doua foi, pe care le umplem cu perele. O lasam apoi trei sferturi de ora la cuptor.
E o placinta foarte buna, cu un parfum parca din alte vremuri (e din cartea Sandei Marin).
Nu mai imi ramane decat sa va urez succes si bon appetit!




joi, 18 august 2011

Halva turceasca cu alune de padure si stafide


E o reteta care imi aduce aminte de copilarie si de bunica mea, asa ca saptamana trecuta am incercat-o si eu. Nu e deloc greu de facut si imbunatatita cu alune si/sau stafide are un gust deosebit.
Daca vreti sa o incercati aveti nevoie de: 2 linguri unt topit, 4 linguri faina, 2 pahare sirop de zahar, zahar vanilat, scortisoara, alune si stafide.
Intai de toate pregatiti siropul de apa si 200 gr de zahar pe care le lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul complet si amestecul capata o consistenta apropiata de cea a siropului. Prajiti faina in cele 2 linguri de unt, amestecand bine sa nu se arda. Dupa ce faina se rumeneste adaugati siropul si lasati sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand bine. Adaugati si alunele si stafidele, iar dupa ce amestecul a inceput sa se intareasca, puneti-l pe o farfurie cu lingurita si lasati sa se raceasca.

vineri, 29 iulie 2011

Cea mai buna omleta din lume

Daca tot am vorbit de cea mai buna salata de paste, de ce nu v-as povesti si de cea mai buna omleta, dar dupa mine de data aceasta!
Cea mai buna omleta pe care am mancat-o eu pana acum e facuta de sotul meu (ajutorul meu de bucatar), care gateste rar, dar bine, zic eu. Secretul consta in faptul ca topeste intai branza si abia apoi adauga ouale.
Mai multe detalii nu va pot furniza, pentru ca pana acum doar atat am reusit sa spionez.
Revin cu detalii pe aceasta tema de indata ce le voi avea.

Cea mai buna salata de paste


...dupa Jamie, bineinteles! Dar si dupa mine! E o reteta rapida, de vara. Asa incat, luati 300 gr paste, 3 catei de usturoi, 500 gr rosii, o mana de masline, un castravete, 4 linguri de otet de vin alb, 7 linguri de ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Fierbeti pastele al dente impreuna cu catei de usturoi. Taiati rosiile si castravetele cubulete. Scoateti samburii maslinelor si taiati-le. Scurgeti pastele si recuperati cei trei catei de usturoi. Pisati usturoiul si amestecati otetul si uleiul pentru a obtine un sos. Adaugati legumele si sosul peste paste si asezonati cu sare si piper si cu busuioc din plin.
Pofta buna!

luni, 18 iulie 2011

Tort pentru ocazii speciale


Stiu ca am cam chiulit nemotivat in ultima vreme, dar nu am stat degeaba: am si gatit. Astfel incat astazi va spun o super reteta de tort.
Ajutorul meu de bucatar a fost plecat cu treburi si adevarul e ca i-am dus dorul cam tare. Asa ca am pregatit in cinstea intoarcerii lui un tort. Si nu degeaba, pentru ca mi-am imbogatit colectia Jamie Oliver cu inca doua exemplare de la mama lor de acasa.
Tortul nu e greu de facut sau cel putin mie nu mi s-a parut.
Pentru blat aveti nevoie de: 3 linguri de cacao, 200 gr zahar pudra (eu am pus zahar tos), 200 gr unt, 3 oua, 200 gr faina, un praf de copt, 80 gr fulgi de migdale. Se amesteca cele 3 liguri de cacao cu 4 linguri de apa clocotita pana ce se omogenizeaza. Se freaca zaharul cu untul pana ce se obtine o compozitie pufoasa, apoi se adauga crema de cacao, galbenusurile, faina si praful de copt. In reteta lui Jamie se adauga ouale intregi, eu insa am preferat sa bat albusurile spuma, ca sa fie blatul mai pufos. La final am adaugat si migdalele, am turnat compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si le-am pus la cuptor la foc mediu timp de cam 40 minute (in general cuptorul meu coace mai greu).


Dupa ce blatul s-a racit, l-am scos din forma si l-am taiat in doua. Am insiropat blatul cu putin vin dulce (in reteta originala se cerea vin de Xeres). Din 200 ml de smanatana am pregatit frisca, si am intins-o peste jumatatea inferioara a blatului. Deasupra am presarat coacaze rosii si negre, am acoperit cu cealalta jumatate a blatului, pe care am insiropat-o putin.
Am topit 100 gr unt cu 100 gr ciocolata neagra, 100 gr zahar si 3 linguri de lapte si am pragatit glazura cu care am imbracat tortul. Deasupra am mai presarat niste coacaze.
E un tort de vara foarte bun si racoros.

luni, 13 iunie 2011

Tortul "Death by chocolate"


Saptamana trecuta a fost ziua mea, asa ca, in loc sa ma deprim ca a mai trecut un an si ca am schimbat prefixul, am facut prajituri si tort. Si nu orice tort...
Am luat reteta dintr-o carte pe care o am din Anglia: "Chocolate ecstasy - 75 of the most dangerous recipes ever", de Christine France. Si chiar e periculoasa...
Pentru blat aveti nevoie de: 225 gr ciocolata amaruie in bucati, 115 gr unt, 150ml lapte, 225 gr zahar, 2 oua, 150 ml lapte, 225 gr faina, o lingurita praf de copt si esenta de vanilie.
Ungeti si tapetati o forma de tort de 23 cm si preincalziti cuptorul. Puneti ciocolata, untul si laptele pe foc mic si lasati-le pana ce se topesc. Luati-le apoi de pe foc , adaugati zaharul si vanilia si lasati sa se raceasca.
Intre timp bateti galbenusurile cu zaharul si apoi adaugati-le la amestecul de ciocolata.
Bateti albusurile spuma si ameastecati-le usor cu aluatul.
Puneti compozitia in forma de tort si lasati-o la cuptor 45-55 de minute.
Dupa ce s-a racit, scoateti blatul din forma si taiati-l in 3.
Pentru crema aveti nevoie de: 4 linguri gem de zmeura fara samburi, 60 ml cognac, 400 gr ciocolata neagra taiata in bucati, 200 gr unt.
Incalziti gemul cu o lingura de cognac si insiropati doua dintre straturile tortului.
Puneti intr-o craticioara restul de cognac, ciocolata si untul si lasati-le pe foc mic, amestecand usor pana ce se topesc. Lasati-le apoi sa se raceasca si umpleti straturile tortului.
In final imbracati tortul cu ganache de ciocolata.
Pentru ganache aveti nevoie de 250 ml de frisca si 225 gr ciocolata. Puneti frisca pe foc pana ce incepe sa fiarba, apoi luati-o de pe foc si amestecati cu ciocolata rupta in bucati. Dupa omogenizare, lasati un pic sa se raceasca si imbracati apoi tortul.
Decorati cu ciocolata rasa.
Atentie: a se consuma in cantiati moderate!

joi, 9 iunie 2011

Paste cu fructe de mare


M-am gandit ca daca nu am reusit sa plec inca in vacanta, atunci macar sa aduc Mediterana la mine. Asa ca am luat o punga de scoici, cativa catei de usturoi, suc de rosii si patrunjel si in cateva minute in bucataria mea a inceput sa miroasa ca intr-un restaurant mediteranean.
Am curatat vreo 4-5 catei de usturoi, i-am taiat marunt si i-am calit in ulei de masline. Am adaugat apoi scoicile si le-am lasat si pe ele sa se prajeasca vreo 2-3 minute, dupa care am turnat suc de rosii. Dupa ce compozitia a secat un pic am pus peste patrunjel verde si am servit cu paste.
Eu chiar m-am simtit ca in vacanta, asa ca de ce nu incercati si voi?

sâmbătă, 21 mai 2011

Omleta cu verdeturi si salam


Deoarece nu prea mai am timp sa gatesc, pe langa cartofii la cuptor cu mici variatiuni, o sa va mai povestesc despre omleta cu diverse umpluturi. Asa incat am spart 6 oua si le-am batut. Am tatiat doua cepe verzi, ceva marar si cateva feliute de salam, le-am adaugat la oua si le-am trantit intr-o tigaie.
Dupa cum vedeti, a fost foarte complicat si mi-a luat cam un sfert de ora de la cap la coada. Omleta cred ca stie toata lumea sa faca (eu stiam si pe vremea cand intram in bucatarie doar ca sa mananc, inainte sa ma asez la casa mea), dar am vrut sa va aduc aminte de ea.

Cartofi noi la cuptor


Au aparut cartofii noi de ceva vreme deja, asa incat pana la urma ne-am hotarat sa-i incercam si noi. Am luat cam jumatate de kilogram de cartofi, am indepartat un pic coaja prin "racaire"( in felul asta nici n-am indepartat-o complet, dar am reusit si sa fiu multumita ca i-am curatat cat de cat), i-am spalat si i-am pus sa fiarba un sfert de ora.
Intre timp am pus in mojar niste rozmarin si cimbru, am turnat peste un pic de ulei de masline si in final am obtinut un ulei aromat.
Dupa ce au fiert, am scurs cartofii si i-am lasat un pic sa se evapore apa de pe ei. I-am taiat apoi sferturi fiindca mi s-au parut un pic cam mari, i-am amestecat bine cu uleiul aromat (pastrand o lingurita din acesta), am adaugat niste masline si i-am pus intr-o tava de chec (asta am avut la indemana) tapetata cu hartie de copt. La lingurita de ulei pe care am pastrat-o am adaugat una de otet de vin alb si am stropit cartofii. I-am dat apoi la cuptor cam o ora.
Au iesit foarte buni, un pic crocanti la exterior si moi la interior si foarte aromati.

vineri, 13 mai 2011

Cartofi cu ciuperci, ou si bacon


Sper ca nu ati uitat de tot de mine! Inca mai gatesc. E adevarat ca mai rar si retete mai scurte. Pe una dintre ele am sa vi-o spun astazi: cartofi cu ciuperci, ou si bacon.
Se ia o ceapa, se taie si se caleste. Se ia o cutie de ciuperci, se taie si se calesc alaturi de ceapa. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb 5 minute. Se unge o forma cu unt, se pun ingredientele mai sus mentionate, se sparg deasupra 5 oua (cantitatile sunt relative) si se acopera cu cateva felii de bacon.
Usor si foarte rapid, nu?

joi, 14 aprilie 2011

Cartofi cu pesmet la cuptor si salata de leurda


Am incercat reteta asta acum un pic mai mult de o spatamana, dar nu am avut vreme sa va povestesc despre ea. E forte simpla: se iau cartofii, se curata, se taie cubulete, si se amesteca intr-un castron cu ulei si pemet. Se pun apoi intr-o tava, pe hartie de copt si se dau la cuptor pana ce se rumenesc. Intre timp se spala leurda, se taie in patru cateva rosii cherry si se pregateste sosul dintr-o lingura de mustar, una de otet si 3-4 de ulei.
Pofta buna!

Pizza vegetariana si ceai verde cu iasomie




Azi am descoperit o reteta minunata pentru blatul de pizza, pe care trebuie neaparat sa v-o imparatasesc. Si pe langa reteta de blat va recomand si topping-ul care a iesit extraordinar.
Asa ca inarmati-va cu 500 gr de faina, un pachetel de drojdie uscata (de 10 gr), o lingurita de zahar, 300 ml de apa calda, 6 linguri de ulei de masline si o lingurita de sare.
Amestecati intr-o cana drojdia cu zaharul si 4 linguri de apa calda, acoperiti-le si lasati-le cateva minute. In cazul meu drojdia s-a umflat si a facut spune si daca veti respecta instructiunile mele probabil ca asa va face si a voastra.
Am cernut faina intr-un castron mare si am pus in mijlocul ei drojdia, am amestecat putin si am adugat apoi uleiul, sarea si restul de apa. Am amestecat si am obtinut un aluat moale pe care l-am framantat apoi cam 15 minute.
L-am taiat apoi in cruce (este foarte important din cate am inteles pentru dospire) si l-am lasat la dospit o ora, intr-un loc cald si acoperit bine cu servete de bucatarie.
In acest rastimp si-a triplat volumul.

Intre timp am taiat 3 cepe si le-am calit un pic, am desfacut o cutie de ciuperci si le-am taiat, am taiat niste ardei copti si am scos samburii de la doua maini de masline. Am mai taiat marunt frunzele de la o ceapa verde (pentru aspect mai mult).
Am intins apoi aluatul (intr-o tava de cuptor si intr-una de tarta) si l-am lasat o jumatate de ora la foc mediu. Apoi l-am scos si am presarat peste el ingredientele mentionate mai sus, am turnat peste suc de rosii si am presarat niste oregano. Am mai lasat pizza la cuptor inca un sfert de ora, pana ce s-a copt bine aluatul.
Am savurat-o calda langa un ceai verde cu iasomie.

vineri, 1 aprilie 2011

Supa crema de morcovi cu chimen


Pentru ca in sfarsit am prins cateva clipe libere in fata calculatorului am sa va mai povestesc despre o reteta pe care am incercat-o marti. E atat de simpla si atat de gustoasa...
Luati o jumatate de kg de morcovi, o cepa si 2 linguri de chimen si le puneti la fiert. Puteti sa puneti si o radacina de patrunjel si unul sau doi cartofi. Dupa ce au fiert bine le puneti in blender si gata! Eu am adaugat si cateva crutoane.


Biscuiti cu rozmarin si ulei de masline


Gatesc, deci exist! Doar ca nu prea mai am vreme sa si postez. Am observat ca indiferent cat de multe am de facut, trebuie sa gatesc din cand in cand pentru a ma binedispune. Cred ca gatitul si mancarea buna reprezinta modul meu de a alunga stresul.
Asa incat, ieri am trecut la atac si am copt ceva biscuiti. M-am inspirat dintr-o reteta de aluat pe care am "imbunatatit-o".
Am pus intr-un castron 7 linguri de apa, 5 linguri de ulei de masline, un praf de sare, rozmarin si faina, pana ce am obtinut un aluat consistent, pe care l-am invelit intr-o folie de plastic unsa cu ulei de masline si l-am lasat vreo doua ore la frigider.
Am intins o foie subtire de aproximativ jumatate de cm si am taiat patratele. Le-am intepat cu o furculita de cateva ori (pentru un aspect mai autentic), am presarat sare grunjoasa peste si le-am lasat la cuptor pana ce s-au rumenit usor.
In poze puteti admira si o alta varianta in care am folosit margarina in loc de ulei si cimen in loc de rozmarin. Aceastia au iesit mai fragezi, dar eu va recomand totusi sa incercati prima reteta.

marți, 22 martie 2011

Briose cu nuca de cocos, ciocolata si dulce de leche


Am cam disparut in ultima vreme, dar iata-ma din nou. Prezenta mea mai rara se datoreaza vietii mele profesionale care a inceput sa capete din ce in ce mai multa importanta. cu toate astea, mai gasesc cate un moment liber in care sa gatesc cate ceva.
Astazi am sa va povestesc despre briose. Le-am incercat acum vreo doua saptamani si au avut un mare succes. Reteta originala nu include dulce de leche, insa eu m-am gandit ca ar da bine. Si nu am gresit.
Deci, daca vreti sa le incercati si voi, aveti nevoie de: 4 oua, 140 gr zahar, 115 gr faina, o lingurita praf de copt, 85 gr nuca de cocos rasa si 115 gr unt nesarat topit.
Frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina, praful de copt, nuca de cocos si untul topit. Bateti albusurile spuma si adaugati-le usor la compozitie.
Turnati compozitia in forme si lasati-le la cuptor 15 minute.


Eu am adaugat si cate o lingurita de dulce de leche in fiecare forma.
Dupa ce s-au racit, am topit ciocolata si le-am glazurat, iar deasupra am presarat nuca de cocos.
Sunt foarte delicioase. Incercati-le!

miercuri, 16 martie 2011

Chipsuri din sfecla rosie


E o reteta de pe "Sunday suppers" care noua ni s-a parut extraordinara. In imagine puteti vedea un aspect intermediar, finalul chipsurilor fiind subit si fara cale de intoarcere.
de facut se fac usor: se taie sfecla subtire, se prajeste 2-4 minute si apoi se lasa la cuptor la foc iute timp de 10 minute. In final se obtin niste chipsuri dulci, de care nu te mai poti satura.
Pofta buna!

marți, 15 februarie 2011

Chocolate love cake

Ieri a fost "Valentine's day", asa ca, desi noi nu ne prea dam in vant dupa ea, m-am gandit ca ar fi un moment bun sa incerc aceasta reteta a lui Jamie. Nu stiu de ce se numeste asa. Ma gandesc ca poate pentru ca e atat de buna incat il vrajeste pe cel caruia o servesti. Asa ca o recomand celor care inca nu au "Valentine", ca sa il vrajeasca si sa aiba la anul. Dar de fapt e buna si pentru cei care il au, ca o dovada de dragoste.
Ca sa nu mai pierdem vremea si sa puteti trece repede la treaba, va spun reteta.



joi, 10 februarie 2011

Raclette si sticky toffee pudding - in deplasare


S-a intamplat acum aproape doua saptamani... Intre timp, am facut rost de poze si am racit.
Era deci intr-o sambata, cand am mers in vizita la prietenii nostri (cu care impartim si pasiunea pentru gastronomie). Stiam ca urma sa mancam "raclette", dar nu ne asteptam nici pe departe sa fie atat de bun.
Asa ca intram noi pe usa, mergem in sufragerie si descoperim "paradisul mancaciosilor": sunca, (de vreo trei feluri), cascaval (ementhaler, ceddar), carne, ciuperci, rosii, dovlecei, ardei, muraturi de toate felurile, etc. si un fel de plita in mijloc.
Pozele de mai jos ilustreaza amploarea fenomenului si metoda de lucru. Basically, pe plita se pun la fript carnea si legumele. In tavitele de teflon se pun in principal sunca si cascavalul. Intre timp se curata cartofi fierti de coaja, se taie feliute si deasupra se pun legumele si apoi cascavalul topit.






Dupa ce am mancat vreo trei farfurii (si nu exagerez), a urmat desertul: sticky toffee pudding, pe care de alfel l-am incercat si eu saptamana asta (si probabil il voi mai face multe saptamani de-acum inainte).
Concluzia: ce gatesc eu acum cand ne vor intoarce vizita (ca de atunci imi tot storc mintile si rasfoiesc cartile de bucate) ?
P.S.: nici macar pozele nu sunt facute de mine.

luni, 31 ianuarie 2011

Bezele


Duminica au venit prieteni pe la noi si cum au o fetita, m-am gandit ca poate ea nu e fana a prajiturii cu lamaie a lui Jamie. Asa ca am facut bezele.
Am luat doua albusuri (prealabil tinute la rece), 120 gr zahar tos si, dupa indicatiile lui Jamie o lingurita de mirodenii - scortisoara, nucsoara si enibahar macinat, in proportii aproximativ egale.
Am batut bine albusurile spuma si apoi am adaugat treptat zaharul, batand in continuare (cu mixerul, nu cu telul) si apoi mirodeniile. Dupa ce s-a omogenizat amestecul si s-a facut cremos (nu trebuie sa exagerati cu mixerul, pentru ca risca sa se taie), am incarcat spritul si am format gramajoarele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am lasat la cuptor cam 50 minute la foc moale (daca le-as fi scos cu 10 minute inainte probabil ca nu -s-ar fi crapat).
Nu pot sa spun decat ca au fost un succes.

Prajitura cu lamaie a bunicii...


...lui Jamie, evident. Era in plan mai de demult si asteptam o ocazie potrivita pentru a o incerca. Si cum duminica am avut musafiri, am considerat ca momentul potrivit tocmai sosise.
M-am inarmat cu 115 gr unt, 115 gr zahar, 4 oua, 180 gr alune macinate (in reteta originala erau migdale, dar a mers foarte bine si asa), 30 gr seminte de mac, coaja rasa si zeama de la doua lamai, 125 gr faina, un praf de copt.
Am amestecat bine untul cu zaharul, pana ce am obtinut un amestec cremos si am adaugat pe rand ouale (pentru eficacitate va recomand mixerul) si apoi alunele, macul, coaja si zeama de lamaie, faina si praful de copt.
Am pus amestecul in forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si am lasat-o in cuptorul preincalzit 40-50 de minute.


Intre timp am pregatit siropul din 90 gr zeama de lamaie si 100 gr zahar tos, pe care le-am incalzit pe foc pana ce s-a dizolvat zaharul.
Dupa ce am scos blatul de la cuptor, l-am lasat un pic sa se raceasca, l-am scos din forma si l-am insiropat cat a fost cald inca.


Am pregatit apoi glazura din 225 gr zahar pudra si zeama si coaja rasa de la o lamaie si am imbrcat tortul.
Mie mi-a iesit foarta multa glazura si a mai ramas.
Ca si concluzie, tortul este foarte bun si in acelasi timp usor si rapid de facut. Data viitoare am sa ma pregatesc din timp si am sa-l fac cu migdale (cred ca asocierea acrisor cu amarui il face si mai interesant).

marți, 25 ianuarie 2011

Onion soup


Intai de toate trebuie sa va spun ca nu ma prea dau in vant dupa supa, dar ajutorul meu de bucatar da. Si cum astazi l-a durut spatele si a trebuit sa stea in pat, m-am gandit ca o supa i-ar face bine, dupa principiul "a soup a day keeps the doctor away".
Si deci a fost o ocazie buna sa incerc "onion soup" (in romana suna prea banal).
Asa ca am luat 4 cepe mai mari, le-am taiat subtire si le-am pus la calit in 50-60 de grame de unt. Le-am lasat aproximativ o 25-30 de minute pana ce s-au caramelizat un pic si apoi am turnat un litru de supa de gaina (clasic se foloseste de vita, dar eu nu am avut la indemana) si am mai lasat sa fiarba cam 40 de minute. Inainte de a turna supa se poate adauga o lingura de faina pentru o consistenta mai cremoasa, dar eu am uitat.


Am servit-o calda cu branza rasa si paine prajita. Pot sa spun ca intr-adevar supa i-a facut bine pacientului meu (si medicamentele, dar fara supa sigur n-ar fi avut efect :))).